Hakkında herşey Yangın Kapısı
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının sair bölgelere yayılmasını dikilmek midein tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.
Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan evgin hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tekmil kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere göre projelendirilirken olabildiğince önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Projeye en orantılı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı sağlıklı kolaylıkla oluşturulan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü anında bapnın rahatlıkla açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Binanın bâtıninden horya dosdoğru nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif huzurlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
FEZA Düzenek Odası Yangın Bapsı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı gün otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapları camlı olur.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli âlâ ise buna rabıtalı olarak yangın kapısı da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte eder enseışını getirmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı Nite Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın ferah bir itmesi ile dâhilen hariçya esaslı açılmaktadır.